onsdag 13 augusti 2008

Anton växer så det knakar

Idag var vi till BVC med Anton. Lite småspända på hur mycket vår lilla kis skulle väga denna gång. Antons viktuppgång har hela tiden varit knagglig och han har varit dålig på att äta och sutta, men de senaste dagarna har vi själva tyckt att han blivit riktigt duktig och börjat äta massor. Vi har även tyckt att vi sett på honom att han vuxit och blivit större. Pelle kommenterade att Anton kändes tung när han bar honom i babyskyddet till bilen. Pelles gissning var att Anton idag skulle väga ca 3600 g, jag gav ingen gissning utan kände bara att "huvudsak är att han har gått upp".

Vågen visade idag 13 augusti 3810 g, wow vilken ökning. Han har gått upp 590 g på 9 dagar, vilken kille! Vår BVC dam har satt minimum en viktuppgång på 20 g per dag. Han blev mätt till 53 cm och huvudomfång på 36.5 cm. Vår lilla kille har vuxit enormt och börjar äntligen stiga uppåt på kurvan och det börjar kännas riktigt bra.
Vi kommer nu även få skippa nattmatningen klockan 03.00, vilket är skönt för hela familjen och jag tror vi kommer få en gladare bebis och ett par piggare föräldrar.

Pelle tänkte att dagen till ära skulle Anton få testa bärselen som vi fått låna. Vår son uppskattade inte detta, där han låg skönt och sov i mjukliften , han skrynklade ihop hela ansiktet och såg riktigt missnöjd ut. Väl nere i bärselen insåg vi snabbt att han behöver växa till sig lite till innan vi kan använda bärselen på honom, men snart så!

1 kommentar:

elin sa...

Bärsjal funkar från nyfödd ;)

Kramis