tisdag 21 april 2009

Busen busar för fullt

Nej, nej, nej...
Ordet nej sägs väldigt ofta från min mun nu för tiden. Anton gör en massa hyss, precis som jag gjorde när jag var liten. Alla bebisar är olika men Anton har valt att bli precis som hans mor var när hon var liten. Väldigt nyfiken, allt ska pillas och smakas på. Och gör han sig illa och man tar bort honom så är han ändå snabbt där igen och dunkar huvudet i igen och gråter. Eller så tittar han bara upp och ser väldigt undrande ut varför hans huvud fick sig en törn.

Det händer så mycket med honom hela tiden. Han reser sig jättesnabbt mot saker nu, sedan kan han röra sig runt tex vardagsrumsbordet, gå är jättekul. Igår när vi var på Friskis såg jag honom skjuta på en gåstol i full karriär, men han insåg inte att han gick själv och sköt den framför sig som en "lära gå vagn". Tillslut stoppades han av en barnvärd, tur det för annars skulle det sluta som en stund tidigarte när han reste sig mot en vagn som inte vara med bromsen på. Vagnen for iväg och Anton stöp rakt ner och grät en skvätt men slutade så fort han kom upp i någons famn, då var allt bra igen.

Han står, han går med hjälp, han pratar mycket, han blir mer och mer intresserad av att äta själv, han förstår mer och mer och han busar. Snart kommer han nog att gå själv.
Inatt har han sovit hos mormor, och hon berättade att Anton gnissalde tänder, hua tänkte jag det har vi aldrig hört så det är något nytt han har börjat med, hemska värld, sånt låter så fruktansvärt illa.


Antons favoriter just nu:
1. Mamma, mammas händer och fötter är jätteroliga.
2. Kylskåpet, så fort någon öppnar dörren lyser det om hans ögon och snabbt är han där med sina händer och är man för långsam med att stänga ser man snart bara en rumpa kvar och resten ÄR i kylskåpet och sliter i allt som han kan få tag på.
3. TV:n, mycket intressant, alldra bäst är det att stå så långt fram det bara går och sträcka sig mot skärmen, till pappas förtret.
4. Sopborsten och skyffeln, ja det är inte riktigt att hjälpa mamma med städningen som Anton har i syftet, men roligt är det tycker han.
5. Hoppgungan, fortfarande är den spännande och han gillar verkligen hoppa i den, han ser mycket nöjd ut och pratar och skrattar om vartannt.

Inga kommentarer: