måndag 12 januari 2009

Antons första jul







Antons första jul!
Julaftonsmorgon började med att moster Kia matade honom och han passade på att p rata med mat i munnen och kladda ner moster och sig själv och soffan rejält. Lika glad var Anton iallafall.

Eftersom det skulle komma hem släkt och vänner så började förberedelserna rätt tidigt. Mycket mat skulle fixas, traditionell julmat. Fika med glögg och pepparkakor och lussekatter vid klockan 14 följt av "Kalles Jul" och sedan julmiddag. Antons julmiddag bestod av NAN och katrinplommonpurré, kanske inte lika kul som vår mat men tids nog kommer även han att äta vanlig mat, fast han såg inte ut att lida, han älskar katrinplommonpurrén. Sedan kom tomten på besök, det var en lång farbror med vitt skägg och glasögon. Anton tyckte det var jättekul och fingrade glatt på tomtens ansikte och skrattade och pratade omvartannat, särskilt när tomten gav mig en puss på munnen..

Lekmattan som Anton fick av mig och Pelle visade sig vara en riktigt bra investering åt vår lilla nyfikna gosse. Han roar sig verkligen på matten, övar på vändningar, ligger och pratar med figurerna, biter, sliter ja testar verkligen allt som är på den.
Eftrersom vi haft en del funderingar kring att Anton ätit dåligt den sista tiden och att vi bägge kan se med blotta ögat att Antons kroppsform har förändrats så la jag honom på vår personvåg, med en handduk under givetivs, den visade 8,7 kg. Dvs en vikt uppgång med 220 g på tio dagar, inte mycket för att vara vår kille. Men jag är glad, jag trodde att han hade gått ner i vikt så det var glädjande att se att det var tvärtom. Han får nu mindre mjölk och mer purré och gröt, bättre det än att han inte äter alls, och mat gillar vår kille.
Dagens bilder:
1. Antons första paketöppning, sittande i mammas famn
2. En alert bebis som Anton är, blir givetvis trött av allt stoj och stök och somnade rosenröd om kinderna, men som vår bebis alltid gör så sover han i korta intervaller, 45 minuter senare var han lika pigg igen och höll lånda i timmar framöver.
3. Antons första besök med tomten, han var glad och skrattade förtjust

1 kommentar:

Z a h r a sa...

men vilken godbit, alltid lika glad! vi kanske kan ses på måndag innan jag börjar jobba? kram!