söndag 9 augusti 2009

Anton går inte, han möljar framåt...

Så sant, efter att ha återhämtat sitt sjuktillstånd så skedde utvecklingen sanbbt. Från att han bara kunde ta två små stappra steg till att han i farlig takt trampar framåt så gick det snabbt. på bara två veckor såg man jätteskillnad och nu får man lägga på ett kol om man ska hinna ifatt honom när han fått upp farten. Men klart det är kul att han går, sundhetestecken. Andra saker som vi också lagt märke nu under sista tiden är att han har börjat att "ge" saker till oss, han pratar massor och skrattar sitt förtjusnade skratt. Dessutom är det många tänder som håller på att ploppa upp som svampar ur jorden. Jag tror det är sju nya som är på gång, han hade innan dess redan åtta stycken så snart har han hela munnen full. Det märksa att det kliar att få tänder, han biter i alllt, inklusive oss, och ont gör det att bli biten av de små pirayatänderna.

Orden mappa, pappa, titta och vovv har nu utökats med "tittit", det är hans version av "tittut"

För tre dagar sedan så lärde sig Anton att klappa i händerna, nu tycker han att det är jättekul och "klappa händerna när du är riktigt glad" har blivit en storfavorit bland ramsorna. Kanske lite sent att han inte kunnat det innan men det är inte konstigt eftersom vi aldrig visat honom det, vi har helt enkelt inte tänkt på det. Han kan få vara efter med något, vi har märkt att han annars är tidig, även om man inte korrigerar åldern. Vår kille har haft brottom genom livet, det hade han redan i min mage, så vi är inte förvånade.

Favoritmaten just nu är:
Lasange, mammas hemlagade mat som korvstroganoff med ris, falukorv med mackaroner eller mackaroner och köttfärssås. Anton är också väldigt förtjust i frukt och bär. Rödavinbär, hallon, jordgubbar, blåbbär, smultron, persika, vindruvor, päron är smaskens tycker han men gillar fortfarande inte banan, men det vet jag flera i vuxen ålder som inte heller gillar.

Nu hör jag ett skratt, det går inte att ta miste på, nu kommer Pelle och Anton hem från sin kvällspromenad. Dags att busa lite med prinsen innan det är dags för gröt och kvällsrutiner inför natten.

Inga kommentarer: